I.S.A.F. Hardball Group

Vennerne.

Rasmus Krogsgaard Franck
Emil Mattsson
Jonas Juul Jensen

Havde et ønske om at få lavet et photoshoot med deres store hobby. Nemlig HARDBALL:

De har brugt mange timer på at få det rigtige udstyr og brugt en masse penge på det også.

Hardball (internationalt kaldet Airsoft)

Er en hobby/sportsgren. Hardball går ud på at “markere” sin modstander med en softgun. Det kan til forveksling minde om paintball, men markører (våbenet) i hardball er langt mere virkelighedstro hvad angår udseende. Der er klubber og foreninger over hele Danmark.

Under billederne kan du finde mere om HARDBALL:

Historie om HARDBALL

Hardball blev udviklet i Japan i starten af 1970’erne for at give et alternativ til våbenentusiasterne, da lokale love forhindrede private personer i at eje skydevåben. Man forsøgte derfor at lave så nøjagtige replikaer af rigtige skydevåben som muligt. I kontrast var paintball udviklet i USA i 1981 som en decideret gemme/fangeleg. Ligeledes adskiller det sig også fra paintball, ved at fokusere på det æstetiske, frem for udelukkende funktionen af våbnet.

I hardball/airsoft går man ofte mere op i våbnenes fremtoning og/eller realisme, samt ikke mindst påklædningen i form af realistiske uniformer, kampudstyr og tilbehør, end man gør i eks. paintball.

For mange er våbnene og udstyret en lige så stor en del af hobbyen som selve spillet, og man bestræber sig på at ligne militære enheder eller specielle indsatsstyrker (eks. SWAT) meget, hvilket ofte gøres ned til mange detaljer.

Det er også her hardball adskiller sig mest fra paintball, der er mest “spil”-orienteret, hvorimod hardball i langt højere grad er en total sport/interesse.

Sporten er blevet sammenlignet ved forskellige skydespil.

Da der som i paintball ikke er farvemarkering ved træf, er det op til den enkelte selv at gøre opmærksom på træf og derfor anses det udpræget som en gentleman sport.

Der afholdes store internationale hardballspil og events over flere dage, med deltagelse af spillere fra hele verden.

Her ses ofte anvendelsen af rigtige militærkøretøjer, endda tanks og sågar helikoptere og både m.m. Materialet lejes til formålet, eller stilles til rådighed af deltagerne.

I USA er paintball mere populært end hardball, men eks. i Østasien og stillehavsregionen er hardball langt mere populært end paintball.

Der er flere gange blevet forsøgt at få hardball optaget i et af de hovedforbund, der organisere forskellige idrætsgrene i Danmark, for at få støtte til nye spilleområder samt et ønske om en større udbredning og forståelse af sporten. Dette er dog endnu ikke lykkedes, da hardball bliver mødt med skepsis, da nogle mener det er for brutalt og krigerisk[Kilde mangler], hvilket delvist skyldes den generelle mistro overfor våben, og efterligninger[Kilde mangler].

Da det er ulovligt at købe et hardball våben hvis man er under 18, og deltage i Hardball kampe hvis man er under 16 – Unge under 18 skal du have tilladelse af deres forældre. Det er også ulovligt at gå rundt med en softgun i offentligheden uanset alder. Hvis man er 12 eller under bliver våbnet konfiskeret, og forældrene kontaktes. Unge over 12-14 kan få en plet på deres straffeattest.

Kilde WIKIPEDIA.

Du kan læse meget mere på wikipedia.org

Tryk på knappen herunder, og du vil komme til siden.

Ståluld billeder og andet sjovt
Se mere til Maria? Tryk her.